top of page
01_FHIR_banners_hero_200px  copy.png

IL-Core Encounter Profile

IL-Core Encounter Profile

משאב הבסיס Encounter נועד לתעד מפגשים הכוללים כל סוג של אינטראקציה בין המטופל לספקי שירותי הבריאות לצורך מתן שירותי בריאות או הערכת מצב בריאותו של מטופל. 

מפגש עם מטופל מאופיין בד"כ לפי הסביבה שבה הוא מתרחש. למשל, ביקור במרפאה אמבולטורית, ביקור במוקדי חירום, ביקורי בית, אשפוז בבית החולים או מפגשים וירטואליים עם המטופל או בין הרופאים המבצעים ייעוץ לגבי המטופל. 

על מנת להסדיר משאב זה לצרכי מערכת הבריאות בישראל באופן המקיף ביותר ובעיקר להתאימו לרשימת הסיווגים בוצע אפיון עומק עם כלל הארגונים בישראל: חטיבת בתי החולים הממשלתיים, קופות החולים השונות , מרכזי רפואה ראשונית ושניונית ורפואת חירום, פסיכיאטריה, מרכזים גריאטריים כולל שירותי שיקום בית. האפיון כלל גם מפגשים עם מנהלים אדמיניסטרטיביים, אנשי ה IT, רופאים, אחיות ופארמדיקים.

רשימת הסיווגים הינה עקרונית בפרופיל ונעשית דרך שלושה אלמנטים עיקריים: class, type, serviceType . 

בהסתכלות על הפרופיל ב 7HL ובמדריכים של CORE אחרים בעולם נראה שהסיווג הקיים באלמנטים אלו הוא חלקי וכללי מאוד ואינו נותן מענה לצרכים של מערכת הבריאות בישראל. לכן, הוחלט לסווג את המפגש לפי שלוש קטגוריות עיקריות אשר לכל אחת הותאמה רשימת ערכים המחדדת את מהות הסיווג . זו גם הגישה שישנה בגרסה 5R של הפרופיל:

1. class – סוג המקום בו נעשה המפגש (למשל אמבולטורי, חירום , בית וכו')

2. type  - סוג המפגש (למשל ביקור וירטואלי, או התייעצות בין רופאים)

3. serviceType – סוג השירות הניתן במפגש (למשל, קרדיולוגיה, גנטיקה וכו') 

משאב זה כולל את כל "מחזור החיים" עבור מפגשים באשפוז, החל מקדם האשפוז, דרך קבלה, שהייה ושחרור וכן עבור מפגשים וביקורים בקהילה או במרפאה אמבולטורית. 

המשאב מטפל גם בתיעוד תנועות של המטופל במהלך המפגש כגון מעבר ממטפל למטפל או ממקום למקום. ניתן גם ליצור היררכיה בין המפגשים בכדי לאגד מספר תתי מפגשים תחת מפגש ראשי (למשל איגוד מעבר בין מחלקות תחת אשפוז אחד).

ניתוח פערים
טרמינולוגיה
סוגיות ושיקולים
הרחבה - Movement Sequence-Number
מעקב שינויים
הערות הצוות המוביל ותשובות ה ILCORE
Asset 152.png
israel core
תיקוף פרופילים
Asset 232.png
bottom of page